15 Май 2024

Вие сте тук

Съюзът на хотелиерите в Слънчев бряг настоява за изясняване на статута на курортите

12.06.2012

 

Всички открити заведения в курортен комплекс "Слънчев бряг" да бъдат с ограничено работно време до 24.00 часа, групите участници в bar crawl след полунощ да нямат правото да провеждат маршрути от заведение на заведение. До 00.00 часа групата трябва да е влязла в последното по ред заведение. То трябва да е закрито и добре шумоизолирано. Това са част от предложенията в проекта за нов Закон за туризма, които Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще представи на 14 юни в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/,  съобщи БТА, цитирайки председателя на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

Срещата с министъра на МИЕТ Делян Добрев ще бъде с браншови представители, за да се уточнят последни промени в законопроекта.
Според Елена Иванова е важно е да се регулира движението на шумните групи по улиците и да се отстранят грозните гледки с пияни туристи по алеите. Целта е да се намали шумът и да се осигури спокойствие на гостите в курорта. Ще бъде предложена също забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движение на триколки, които са много опасни. Основното предложение, което Съюзът ще направи на срещата в МИЕТ, е свързано с изясняване и определяне на статута на националните курорти, които са извън населените места.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed