03 Май 2024

Вие сте тук

Съоръженията на Витоша ще работят през зимата

12.09.2012

Ски сезонът за тази зима е гарантиран. Това заяви днес столичният кмет Йорданка Фандъкова след среща с представители на "Витоша ски", министъра на околната среда и водите Нона Караджова, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и заместник-изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Красимир Каменов.

До края на октомври е срокът, в който трябва да бъде сключен договор за наем на съществуващите в плана за управление на Витоша писти, които ще могат да се използват от софиянци.  Това означава, че през ноември ще се извърши разчистване и ще се подготви зимният сезон.


Според министър Караджова от гледна точка на плана за управление на парк Витоша няма проблем пистите да бъдат обработвани, а  съоръженията да бъдат пуснати. Тя подчерта, че няма конфликт нито със Закона за защитените територии, нито с плана за управление на парк "Витоша" и зоните "Натура".


Договорът за отдаване под наем ще бъде сключен само за предстоящия зимен сезон, съобщи Красимир Каменов. Той увери, че се търси вариант за дългосрочно решаване на проблема.


По думите на Радослав Пеев от "Витоша ски" сезон ще има. Засега е намерено решение да могат да се обработват пистите този сезон. Дългосрочната обработка с подмяна на лифтове процедурата ще отнеме доста дълго време.

За момента в кадастъра сега фигурират само две писти,  заяви Мирослав Найденов. Той увери, че ще разпореди в най-кратък срок да бъдат нанесени и останалите писти в кадастъра, след което ще започне процедура за отдаване под наем в срок до една година.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed