26 Апр. 2024

Вие сте тук

Създава се организация за управление на Родопите

23.06.2016

Пет общини и три туристически сдружения са инициатори на създаването на Организация за управление на Туристическия район Родопи, съобщиха от Областна администрация - Смолян. Заседание за формиране на учредителен комитет на организацията е проведено под егидата на областния управител Недялко Славов. 


Смолян е център на Туристически район Родопи според схемата на туристическо райониране.  Смолян, Чепеларе, Велинград, Маджарово и Доспат, Регионалната туристическа асоциация "Родопи" и туристическите сдружения в Смолян и Велинград са общините - учредители. Очаква се  към тях да се присъединят и други от общо 27-те общини, които попадат в обхвата на район Родопи.


Планирано е до края на годината да се учреди Организация за управление на район "Родопи", съобщи заместник-областният управител Тодор Бозуков. Според него е много важно да бъдат обединени усилията на всички общини, сдружения, неправителствени организации и институции, работещи в сферата на туризма за създаването на регионални туристически продукти и за обща маркетинг и реклама на потенциала на района.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed