19 Апр. 2024

Вие сте тук

Създава се мобилна виртуална карта на културните обекти в България

10.06.2013

Българското мобилно приложение Infozone ще създаде първата мобилна виртуална карта на образователните и културни обекти в България. Тя ще бъде достъпна в приложението, което позволява на всеки притежател на Android базиран телефон, да вижда лесно и бързо заобикалящите го обекти – заведения, магазини, спортни съоръжения, културни обекти и др., както и да получава през телефона си повече информация за тях, да се свързва и да получава специални предложения от компаниите, включени в системата, съобщиха от компанията разработчик.

 

Виртуалната мобилна карта ще включва три основни групи от обекти: образователни учреждения, които ще бъдат обособени в раздел Институции,  паметници на културата – в раздел Забележителности, както и улично изкуство (Street art), което ще бъде достъпно в раздел Забавление. Целта на третата група е успоредно с традиционната култура, която безспорно има важно значение за обществото ни, да бъде поставен акцент и върху бързо развиващите се младежки субкултури, които през последните години печелят все повече почитатели сред младите хора у нас.

 

Екипът на Infozone обявява и началото на състезание за предлагане на нови обекти, което е отворено за младежи до 30 годишна възраст, включително. Предлагането на културни и образователни обекти ще продължи до края на август, след което ще бъдат изтеглени победителите. Всеки регистриран потребител ще може да добави своето предпочитано място от меню „Предложени обекти“, след като влезе в своя профил. При предлагането на всеки обект задължително трябва да бъдат добавени неговото наименование, местоположение и поне една снимка. Снимките могат и да не са професионални, но ще бъдат приемани само авторски снимки, направени от участниците в състезанието.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed