28 Апр. 2024

Вие сте тук

Суши с кисело мляко на фестивал в Разград

25.07.2012

Суши с кисело мляко и много други деликатеси на млечна основа ще могат да се опитат по време на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти, които започват в Разград днес. Те ще продължат до 27 юли, съобщиха общината.

На панаира за единадесети път си дават среща фирми производители и дистрибутори на традиционния български продукт. Провежда се и атрактивен конкурс за домашно приготвено кисело мляко и ястия с него. Близо 100 занаятчии от страната и чужбина ще участват в традиционното изложение на художествени занаяти.

Днес след обед е кулинарното шоу - конкурс за млечни салати и десерти за професионалисти, както и дегустациите на различни видове кисело мляко и демонстрации на народни занаяти.


В дефилетата и концертите ще се включат тринадесет художествени колектива от Италия, Сърбия, Турция, Русия, Германия, Молдова, Индонезия, Китайско Тайпе (Тайван) и Мексико. По традиция ще участват и три български състава. Всяка вечер ще има дефилета и концерти на художествените колективи.

През трите дни ще функционират и две "училища" - едното е за деца и е наречено "Първи стъпки в занаята", а другото - "Танцувай с мен", където местни клубове ще обучават желаещите на български хора и ръченици. През първия ден по традиция ще има открита сцена "Ритмите на Лудогорието", на която ще се представят любителски фолклорни групи.

Вечерта ще се състои конкурсът за избор на "Кралица на панаира", след което е и първото дефиле на художествени колективи и писани каручки. През втория ден в Етнографския комплекс ще се състои конкурс за домашно приготвено кисело мляко и традиционни ястия с млека.
През 2012 г. специален гост в Разград ще бъде японката с артистичен псевдоним Каорун, която ще приготви японско суши с българско кисело мляко и други специалитети и ястия с кисело мляко. Два телевизионни екипа от Япония ще направят филми за панаира.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed