29 Апр. 2024

Вие сте тук

Студент и ученик управляваха Летище София за един ден

13.03.2014

Студентът от 4 курс на УНСС Иван Тодоров и ученикът от 11 клас на 130 СОУ „Стефан Караджа” Иво Игнатов влязоха в ролята на ръководители на Летище София. Те бяха представени от Изпълнителния директор Христо Щерионов на редовната сутрешна оперативка на мениджърския екип на летището, съобщиха от аеропорта.

 

Инициативата ,,Мениджър за един ден” е на „Junior Achievement” и се провежда под патронажа на министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.

 

Денят на „изпълнителните директори” премина през целия всекидневен работен процес на летището – обезпечаване на сигурността, обработка на багажите, отвеждане на пътниците до самолетите чрез автобуси и ръкави. Те „провериха” пътеките за рулиране, които свързват перона с пистата, стоянките, на които се позиционират въздушните средства и новото разширение на галерията, което позволява по-бързото преминаване на пътникопотока.

 

Част от работния ден „изпълнителните директори” прекараха в Оперативния център на Летище София, откъдето се подават непрекъснато данни за видимостта, състоянието на пистата, перона и рульожките.

 

В късния следобед двамата „изпълнителни директори”, посрещнаха „министъра” на транспорта, информационните технологии и съобщенията, придружен от неговите „заместници” и ги запознаха с отговорното и динамично ежедневие на столичното летище.

 

След напрегнатия ден Иво и Иван получиха от изпълнителния директор  на Летище София Христо Щерионов сертификати, удостоверяващи участието им в националната инициатива. Младите хора бяха изпратени от новите си „колеги” с пожелания да се върнат като истински мениджъри на столичното летище.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed