20 Апр. 2024

Вие сте тук

Студенти от Нов Български Университет гостуваха в обекти на FPI Hotels&Resorts

15.01.2013

Над 60 студенти от курсовете „Хотелиерство и ресторантьорство”, „Туристическа реклама и връзки с обществеността” и „Управление на човешките ресурси в туризма” посетиха „Арена ди Сердика” Резидънс Хотел и Бутик Хотел „Кристъл Палас” на веригата FPI Hotels and Resorts в София. Така започнаха с интересни и полезни професионални срещи първите извънаудиторните учебни занятия от Новата 2013 г. на студентите от бакалавърска програма „Туризъм”.

 

По инициатива на департамент „Бизнес администрация” те отново гостуваха на първата българска хотелска верига и разгледаха хотелските комплекси, където се запознаха с различните професии в туризма. В петзвездния „Арена ди Сердика” Резидънс Хотел ги посрещна старши администратор Ели Стоилова, която отговори на въпросите им броени дни, след като хотелът получи Годишната награда на БХРА – „Конгресен хотел на 2012 г.”. По-късно през деня в Бутик Хотел „Кристъл Палас” студентите бяха посрещнати в комплекса от Тодор Георгиев, управител-ресторант, който им представи историята и развитието на първия четиризвезден хотел на веригата FPI Hotels and Resorts, открит в София. 

 

В резултат на традиционните ползотворни контакти на департамент „Бизнес администрация” на НБУ с FPI Hotels& Resorts, вече години наред студенти от курса по „Хотелиерство и ресторантьорство”, провеждат стажовете си в хотели на веригата, където се запознават с различни работни позиции, благодарение на професионализма и подкрепата на екипите на веригата.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed