30 Апр. 2024

Вие сте тук

Стара Загора стана бирена столица на България

15.05.2011

След морска, културна и СПА столица вече се сдобихме и с бирена. За столица на бирата е избрана Стара Загора след седемдневно гласуване във фейсбук на сайта  beer2beer.org.

1107 души участваха в анкетата в социалната мрежа, половината от които избраха града на липите за българска бирена столица. В гласуването бяха включени всички градове у нас, в които има големи пивоварни заводи на членовете на Съюза на пивоварите в България - Благоевград, Велико Търново, Лом, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Шумен. На второ място остана Шумен с 22% от гласовете, следван от Пловдив /16%/.

Допитването продължи седем дни на страницата на организаторите във фейсбук - Българска бирена църква. Близо 4 000 души харесват "църквата", която е създадена на Коледа през 2009 г. Организацията не е религиозна, а с идеална цел - повече хора да пият повече бира през повечето време.

Сайтът beer2beer.org се появява като форум преди 6 години и бързо прераства в онлайн общност от почитатели на бирата, които се интересуват от всичко ново, което се случва в бранша.

Изборът на Бирена столица на България е годишна инициатива, която ще се проведе отново през м. май 2012 г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed