29 Март 2024

Вие сте тук

Стара Загора кани на джаз фестивал

12.06.2013

От утре в продължение на три дни Стара Загора ще живее в ритъма на джаза. Причината е JAZZ FORUM STARA ZAGORA, койтотази година преминава под мотото  „Да засвирят тромпетите! / Let the trumpets play!”, съобщиха от Туристическия информационен център в града.


Джаз форум Стара Загора 2013 е първото за годината голямо джазово събитие в България. Изпълнители от Холандия, Унгария, Полша, Австрия, Великобритания, САЩ и Колумбия ще партнират на българските си колеги. Сред звездите от чужбина са Ерик Влуиманс (Холандия), който ще солира за Биг бенда на Българското национално радио, Жерар Презенцер (Великобритания) ще партнира на Михаил Йосифов бенд, Александър Сипягин (САЩ) ще се изяви с формацията на братя Владигерови, а Бела Салоки (Унгария) ще отдаде чест на Военния биг бенд на Стара Загора и на Dixieland All Stars. Пред старозагорската публика ще се представи и Мачей Фортуна трио от Полша.


Росен Захариев, Михаил Йосифов, Венцислав Благоев и Александър Владигеров ще демонстрират възможностите на българската тромпетна школа, подкрепени от Кути Върбанов и доайена Данчо Капитанов.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed