29 Март 2024

Вие сте тук

Созопол залага на спортния и конгресния туризъм

31.08.2012

Созопол ще развива спортния и конгресния туризъм. Проекти в тази насока тръгват още от следващата година, съобщи  днес на пресконференция в морския град вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя пристигна в Созопол за откриване на празниците на изкуствата  "Аполония".


Стартът на проектите за развитието на конгресния туризъм ще бъде даден с международна конференция по минна геология. За модернизиране на спортната база в града ще се търсят евросредства, с които се предвижда да бъдат изградени две допълнителни игрища. Така Созопол ще се подготвя за домакин на част от състезанията от олимпиадата за младежи през 2015-та година.


Идеите и проектите Попова обсъди с кмета Панайот Рейзи малко преди обиколката си в курортния град. Тя посети църквата "Св. Георги Победоносец", където са изложени мощите на Св. Андрей Първозвани, частица от Светия кръст и миро от мощите на Св.Николай Чудотворец.


Вицепрезидентът разгледа Етнографския музей и Художествената галерия. В експозето си пред журналисти Попова каза, че заедно с президента Росен Плевнелиев целят да популяризират подобни събития като "Аполония", които носят европейски дух в себе си. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed