05 Май 2024

Вие сте тук

Слънчев бряг иска да има улици и номера

30.08.2011

В курорта "Слънчев бряг" да има улици и номера, а офисите, фирмите и апартаментите – адресна регистрация,  настояват пред министерството на икономиката от Съюза на собствениците в най-големия черноморски комплекс.

„Решение за улици, за имена и номера трябва да бъде взето от местния парламент в Несебър, само че инфраструктурата не е на общината и този въпрос не може да бъде решен на местно ниво, а положението е вече извън всякакъв контрол”, коментира пред „Монитор” заместник-председателят на съюза Георги Николчев.

Въпрекиче инфраструктурата все още се води на „Слънчев бряг” АД, но и дружеството не може да вземе решение без участието на принципала и на най-големия акционер в него – държавата в лицето на министерство на икономиката.

„Няма вариант инфраструктурата да бъде подаренана Община Несебър”, категорична е Мария Михалева – изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД. Вариантите как и колко общината да заплати за инфраструктурата на акционерите на дружеството бяха обсъждани в продължение на няколко години, но двете страни не постигнаха съгласие.

Общината поиска безвъзмездно прехвърляне, държавата в един момент прие варианта, на което реагираха миноритарните собственици на дружеството, които настояват Търговският закон да бъде спазен и те да бъдат обезщетени.„Всички промени касаят първо статута на комплекса – правителството трябва да реши дали Слънчев бряг ще се развива като курортен комплекс, или като селище. Нещата опират първо до законодателни промени”, категорична е Михалева.

Най-затруднени това лято бяха от Спешна помощ, които са оборудвали линейките с GPS системи за навигация, но и те не могат да се справят без адреси и да открият навреме нуждаещите се. „От неустановеното положение сега страдат и бизнесът, и туристите. Хотелиери и търговци фактурират без адреси, куриери на пощенски пратки си скубят косите, докато открият точния хотел, таксиметрови шофьори издирват с часове бързащи за летищетотуристи, а има вече и немалко целогодишно живеещи, които са в най-трудно положение”, оплакват се от Съюза на собствениците.„От години сме в батака и никой няма интерес да ни извади от него”, заключи Георги Николчев.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed