18 Апр. 2024

Вие сте тук

Скъпото удоволствие "Дисниленд"

25.06.2013

Билетите вече надхвърлят 100 долара

 

Мики Маус не е евтин. Парковете Дисни в САЩ вдигат цените и за първи път входният билет за тематичните паркове превишава 100 долара на човек, съобщи ДПА.


На сайта на Дисни уърлд (Disney World) във Флорида един билет за възрастни струва 95 долара - с шест долара повече, отколкото миналото лято. С таксите, които се прибавят автоматично към обявената цена, сумата достига 101,18 долара.


За деца е малко по-евтино, но не осезаемо. С таксите родителите трябва да платят близо 95 долара за едно дете. А пълната цена за "възрастен" започва от 10-годишна възраст. Така че семейство с две деца може да се изръси с 391,94 долара за еднодневен пропуск.
Двудневният пропуск е с малка отстъпка и все пак струва 758,28 долара - с настаняване, храна и напитки.


Дисниленд в Калифорния - първият парк на Дисни, открит през 1955 година - е малко по-евтин. Билетите за възрастни струват 92 долара, с 5 долара повече спрямо миналата година. За деца са 86 долара.


Цените скочиха драстично през последните три години. Според "Лос Анджелис таймс" 92-доларовият билет е бил 72 долара преди три години, след което започва да поскъпва с 5 долара годишно.А това означава, че цената е скочила с 28%.  Към сумата, която едно семейство трябва да плати, да не забравите да включите и таксата паркинг, която е 16 долара.

 

Причина N1 за поскъпването е, че така или иначе хората ще платят, защото искат да посетят Дисниленд. Затова парковете и курортите под този бранд са спечелили $383 млн през второто тримесечие или със 73% повече, отколкото през същия период на миналата година.  Не е учудващо, като видим дългите опашки на входа и тълпите пред атракционите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed