28 Март 2024

Вие сте тук

Скандинавците – „турист номер едно“ в света

27.10.2014

Жителите на скандинавските държави са на път да отнемат от германците титлата „най-пътуваща нация“. Това показва проучване на консултантската компания Timetric, която изследва активността на туристите от различни държави.

 

Списъкът на най-пътуващите нации се оглавява от финландците. Според статистиката един пълнолетен финландец извършва 7,5 пътувания годишно, като с еднакво удоволствие пътуват в собствената си държава и в чужбина. 

 

На второ място са американците, които пътуват най-вече из своята страна, при това по време на националните празници (средно 6,7 пътувания за година).

 

Трети са шведите, които също се оказват големи любители на пътешествията. Според проучването те извършват по 4,4 пътуваниа в страната и 1,5 – в чужбина.

 

В първата десятка на най-много пътуващите нации влизат още датчаните, норвежците, новозеландците, канадците, австралийците и французите. За всеобща изненада германците, наричани за „турист номер едно“ в света, не са намерили място в класацията. 

 

Според експертите пътуванията на скандинавците се дължат на относително високите им доходи, добрия жизнен стандарт и ниската безработица. Това прави икономически изгодно пътуването им в  други държави. Друг фактор е суровият климат, заради който мнозина северноевропейци просто искат да прекарат известно време в места, където е слънчево и топло.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed