28 Март 2024

Вие сте тук

Скандал с хотелите в Украйна

16.05.2012

Властите в Украйна заплашиха хотелиерите заради необосновано завишаване на цените във връзка с предстоящия шампионат по футбол „Евро-2012“, който ще се проведе през юни в Полша и Украйна, съобщиха украинските медии.

Данните показват, че цените в хотели, хостели, частни квартири и общежития са тръгнали нагоре и в някои са необосновано завишени.

Заедно с това от 1 януари 2012 г. в Украйна на въведени преференции за новите хотели, които отварят врати за шампионата. Затова депутати предлагат всички хотели, които завишават цените по време на първенството, да бъдат лишени от преференциите, които са валидни в срок от пет години. Предвижда се санкциите да засегнат всички хотели, които увеличат с над 100% цените си в сравнение с обявените цени към 1 май т.г.. Освен това се предлага да бъдат глобени всички хотели, които между 1 юни и 15 юли завишат цените, като санкцията ще е 50% от завишените приходи.

УЕФА вече изрази безпокойство във връзка с драстичното поскъпване на цените в някои от хотелите в Украйна. Нещо повече, организацията предупреди, че ако това не се промени, футболистите ще играят пред празни стадиони.

Властите в Украйна възнамеряват и след Евро-2012 да продължат да регулират ценовата политика в слерата на гостоприемството. В същото време хотелите, които предлагат услуги на цена до 80 евро, и занапред ще продължат да ползват преференции.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed