26 Апр. 2024

Вие сте тук

Сезонът ще е под знака „ласт минит“

22.11.2011

Зимният туристически сезон ще мине под знака на „ласт минит“записванията. Това каза тази сутрин пред БНТ Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции. Заедно с председателя на БХРА Благой Рагин тя участва в сутрешния блок на телевизията. Според нея чуждестранните туристи изчакват последния момент, за да се възползват от най-добрите цени. Подобно бе и положението през лятото, но тенденцията не бе толкова силно изразена, уточни тя. 

Лондонската борса потвърди очакванията за спад на британския пазар. Великобритания е силно засегната от кризата, така че е намаленият брой туристи е логичен, каза Соколова.

Руснаците са сериозен пазар за България. Очертава се лек ръст на руските туристи, който ще е около 5-6%, прогнозира тя.

Засега е рано да се каже каква ще е ситуацията на грацкия пазар. Гърците, които посещават България са предимно от Северна Гърция, където няма размирици, но все пак кризата сериозно ги е засегнала. Досега нямаме анулации, което показва, че въпреки всичко те ще дойдат, каза Соколова, изразявайки надеждите на целия туристически бранш.

Според Благой Рагин вече две години гръцките туристи посещават зимните ни курорти. Проблемът е с Турция, където има голям интерес, но бавната и тромава процедура за издаване на визите пречи на туристопотока. Оптимист съм и по отношение на Сърбия и Румънци, защото Банско вече се наложи като балканска дестинация, каза Рагин.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed