26 Апр. 2024

Вие сте тук

Руските туроператори очакват 50% ръст на туристопотока към България

01.07.2016

Туроператорите в Русия очакват броят на туристите, които ще посетят България през 2016г., да се увеличи с 50% в сравнение с миналата година. Това съобщава днешното издание на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР).

 

Сред предимствата на страната ни се посочват упростената процедура за получаване на визата (без биометрични данни),  кратките полети, разнообразието на хотелската база и ол инклузив обслужването.

 

В момента има продажби дори за октомври, мака че като правило туристите купуват пакети 2-3 седмици преди да заминат на почивка.

 

Това лято България е на първо място по продажби в TUI, търсенето е в пъти по-високо, отколкото през миналата година, посочва изданието, позовавайки се на пресслужбата на туристическата компания. Според представител на туроператори България се предпочита пред Гърция заради по-лесната процедура за издаване на виза, както и заради доброто обклужване с анимация и забавления за деца, ол инклузив и ултра ол инклузив. Заради всичко това може да се каже, че България е най-търсената дестинация на сезона, посочват и от туроператора „Руски Експрес“.  От „Интурист“ посочват като тенденция големите продажби през юни, когато цените са значително по-ниски.

 

През юли и август туроператорите очакват недостиг на качествена хотелска база, тъй като най-търсените хотели вече са обявили „стоп сейлс“ заради изчерпване на местата.

 

Според изданието руските туристи търсят пакети с продължителност 10-14 дни и настаняване в хотели 3-4* на база ол инклузив. Според представител на ICS Travel Group наличието на многобройни заведения в курортите позволява туристите да резервират почивка и само на база нощувка със закуска, без да се обвързват с хранене в хотела.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed