24 Апр. 2024

Вие сте тук

Руските туристи продължават да търсят плажен туризъм

23.07.2014

Санкциите  на ЕС срещу Русия са довели до намаляване на търсенето на почивки в Европа сред руските туристи. В някои от страните спадът за сезона може да достигне 30%, съобщи Ала Манилова, заместник-министър на културата, отговаряща за туризма, цитирана от ИТАР-ТАСС.


"Режимът на санкции наистина доведе до спад на посещенията на руски граждани в Европа. Степента му ще можем да определим след края на сезона. По предварителни оценки спадът може да достигне от 15 до 30 на сто. Но не става дума за страните с плажен туризъм. Нямаме никакви данни за намаляване на търсенето на почивки в страни като Турция и Гърция. Напротив, може да се прогнозира, че в редица региони на европейския Юг ще има ръст на посещенията“, отбеляза Манилова в интервю за "Росийская газета".


По тази причина не може да се смята, че фалитът на туристическата агенция "Нева" е свързан със спад на пазара, дължащ се на санкциите, подчерта тя. В момента в чужбина се намират седем хиляди руснаци, клиенти на фирмата, повечето от които ще трябва да се върнат в Русия за своя сметка.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed