29 Март 2024

Вие сте тук

Руските скиори – най-безразсъдни и щедри във Френските Алпи

11.12.2011

Руските туристи, които прекарват почивката си във Френските Алпи, се отличават с безразсъдство и щедрост. Това показват резултати от проучване на компанията Temmos, която менажира верига хотели в ски курортите на Франция.

Проучването е проведено в продължение на три последователни зимни сезона в пет хотела в курортите Вал д'Изер (Val d'Isere), Троа вале (Les Trois Vallees), Шамони (Chamonix) и Лез Арк (Les Arcs). В него са включени 10 хил. Туристи, както и персоналът на хотелите. Трите основни теми на проучването са как туристите карат ски, как организират свободното си време и къде си харчат парите.

Според резултатите туристите от Русия са най-безразсъдните скиори в Алпите. Само 27% от тях използват шлемове, когато карат ски, като в същото време повече от две трети от тях предпочитат червените писти. Този показател практически не се променя през последните три години, посочват организаторите на проучването. Делът на скиорите, използващи защитна екипировка, е нараснал едва с 5% сред руските туристи, докато останалите европейски туристи са започнали да обръщат значително повече внимание на безопасността. Например, 56% от французите и 63% от германците използват шлемове, като същевременно

70 и 71% от тях съответно отдават предпочитание на червените писти.

Британските туристи, следвани от руснаците, са най.активни във вечерните забавления 0 съответно 38% британци и 36% руснаци всяка вечер посещават клубове и дискотеки. Скандинавците предпочитат по-спокойния отдих – едва 17% от тях се отдават на нощни развлечения, докато повечето от тях предпочитат да прекарат вечерта в хотела или апартамента в среща с компания приятели.

Най-големи любители на сауната отново са руснаците – 42% от тях поне веднъж са посетили сауна по време на ваканцията си, докато средният показател при европейските туристи е 31%.

Руснаците дават и по-големи бакшиши от останалите туристи, показва проучването. Средният размер на оставения от тях бакшиш е 8% от сметката, докато за британците и германците процентът е съответно 6% и 5%.

Сметките на руските туристи също са малко по-високи, отколкото на останалите, предимно поради предпочитанията им към малко по-скъпи вина. Те избират вино на средна цена 18 евро за бутилка, докато англичаните и британците избират вино съответно за 16 и 15 евро.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed