03 Май 2024

Вие сте тук

Руската столица въвежда Moscow Pass

05.12.2012

До края на годината столицата на Русия ще въведе туристическа карта Moscow Pass,  която ще позволи на туристите да получават безплатно някои услуги в Москва, аналогично на съществуващите карти в много европейски градове, съобщи RATA news.

 

Първата карта ще действа три дни и ще осигурява безплатен достъп до някои музеи и екскурзии. Цената на картата е  €59,99.

 

В момента не са много музеите в Москва, в които туристите могат да платят входната такса с кредитната си карта. Moscow Pass ще ги улесни и ще даде възможност на музеите, които не са известни в чужбина, да привлекат чуждестранни посетители, смятат инициаторите на идеята.

 

 Освен посещение на няколко музея картата предоставя възможност за безплатен круиз по Москва река, обиколка на града с автобусите на «Сити-тур», пешеходна обиколка на центъра на града и пр. Партньори на програмата са и няколко заведения, които ще предоставят намаление за притежателите на картата.

 

В бъдеще броят на музеите се предвижда да бъде увеличен до 50, а в картата да бъде включен и безплатно използване на обществения транспорт. Предвижда се също издаването на карти с намаление за ученици, студенти и пенсионери.

 

Картата ще се продава на летищата, гарите, ресторантите, в магазините за сувенири, както и на сайта www.moscowpass.com.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed