29 Апр. 2024

Вие сте тук

Римско кале и римска баня ще са новите атракции в Берковица

31.05.2011

Общината в Берковица ще превърне в атракция римското кале и старата римска баня, съобщи БТА, цитирайки кмета Милчо Доцов. Това ще стане по специалния проект "Римска Берковица", който е представен за финансиране пред оперативната програма "Регионално развитие". Стойността на проекта е 4 млн. лв.

Досега град Берковица е привличал туристи само с къщата-музей на Иван Вазов, красивата планинска местност "Ашиклар" и връх "Ком". От следващото лято туристите ще се изкачват до живописното кале, до където ще води асфалтов път. В калето и в старата римска баня ще бъдат уредени постоянни изложби с находките, открити при разкопки. Те ще показват историята на Берковица от римско време до днес. По проекта е предвидено и изграждане на инфраструктура на двата нови туристически обекта, допълни Милчо Доцов.

През миналата и настоящата година общината в Берковица е представила пред различните оперативни програми 32 проекта. Броят на одобрените за финансиране е 11. Общата стойност на спечелените проекти е 20 млн. лв.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed