18 Апр. 2024

Вие сте тук

Разходките с корабчета по река Сена в Париж са спрени, след като реката преля

02.06.2016

Готвят се да затворят временно Лувъра и една метростанция

 

Туристическите корабчета по река Сена в Париж бяха спрени, а спасителите евакуират хората от плаващите къщи, след като реката излезе от коритото си в резултат на дъждовете, предаде Асошиейтед прес.


За някои населени места по течението на реката това са най-тежките наводнения за последните сто години, а се очаква равнището на водите да продължи да се покачва.


Туристите са принудени да променят плановете си, а правителството мобилизира ресурси за спасяване на хората, попаднали в капан в домовете или автомобилите си в провинциалните градчетa.

 

Междувременно стана известно, че властите в Париж се готвят за затворят една от линиите на метрото заради заплашително повишаващото се ниво на река Сена, а персоналът на Лувъра е уведомен, че музеят може също да бъде затворен, предаде Ройтерс.


Високоскоростната линия RER C няма да работи на територията на града от 16 часа местно време, съобщиха в Туитър от компанията оператор.


А в имейл от директора на Лувър Жан-Люк Мартинес се говори за "много голяма вероятност да се наложи да затворим музея и да поискаме помощ от доброволци днес следобед".

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed