14 Май 2024

Вие сте тук

Разнообразни прояви за Дните на Алеко в Стара Загора

15.05.2012


Планинарски филми, участвали в единадесетото издание на фестивала, ще могат да се видят в Стара Загора от днес до 17 май, съобщиха от Туристическия информационен център в града. Събитието под името "Ехо от Международния фестивал на планинарския филм в Банско" се провежда ежегодно в рамките на Дните на Алеко, припомнят от ТИЦ.


В програмата на Дните е и откриващата се днес изложба "Светите места на Балканите" с автор Георги Чараклиев. Фотосите от изложбата представят сакрални места: манастири – действащи и запустели; раннохристиянските храмове, средновековни църкви, забележителни възрожденски църкви,светите води – аязма, оброчни места от различни краища на българските земи, някои от които днес се намират извън политическите граници на България. Вниманието е акцентирано върху тънещите в забвение и разруха свети места, поддържали през вековете християнския дух. Чрез изложбата се представя и интернет сайта за българските църкви и манастири – „Свети места”.


На 19 май ще се проведе туристически поход по маршрут Стара Загора - Старозагорски минерални бани, а ден по-късно - демонстративно състезание по ориентиране за начинаещи – ученици.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed