27 Апр. 2024

Вие сте тук

Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология“ стартира към Лятна детска академия „Бистра и Галина“ 2013

12.07.2013

С посещение в Къщата на Калиопа и запознаване с най-новата изложба „Русенските балове“ на Регионален исторически музей – Русе започна втората седмица от занятията на професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология“ към Лятна академия „Бистра и Галина“ 2013. Младите академици се срещнаха с етноложката Искра Тодорова и се запознаха с историята на музея и изложените експонати в подредената на първия етаж изложба за провежданите балове в Русе отпреди Освобождението до наши дни.

 

В понеделник младите академици участваха още в игра в градска среда, работиха в екип и разпознаваха сгради от архитектурното наследство на Русе в централната градска част по определени елементи от сградата и кратка информация за нея.

 

През втората седмица участниците ще подготвят материали за изложба на тема „Русе и моето семейство“, която ще се представи в края на академията. Прожекция на документален филм, провеждане на образователна игра „Дунавска кутия“, както и запознаване с част от отдел „Нова и най-нова история“ и лекция за русенските премиери за България очакват младите участници, които ще затвърдят знанията си за културно-историческото наследство на Русе.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed