27 Апр. 2024

Вие сте тук

Приключение в Еленския Балкан очаква туроператори

16.05.2013

Туризъм мрежата към Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия в гр. Русе отправя покана за „туристическо приключение” в Еленския балкан, което ще се проведе от 5 до 7 юни.


Собствениците на къщи за гости от гр. Елена, които участват в проекта „Онлайн пътеводител за екотуризъм”, канят български и чуждестранни туроператори да отседнат у тях за 2 нощувки и да се насладят на домашно приготвени ястия. Поканата е отправена към туроператори, които предлагат настаняване в къщи за гости на своите клиенти, уточняват домакините.

 

Първите 20 представители на различни туроператори (по един от фирма), които се регистрират за участие в „туристическото приключение”, ще бъдат настанени напълно безплатно и нагостени с домашно приготвени ястия. Ако от туроператорите има желание за участие на повече от един техен представител, вторият, третият и т.н. следва да платят по 108 лв. за престоя си. Задължително е участниците да бъдат със собствен транспорт, за да могат лесно да стигнат до къщите за гости. Транспортните разходи са за сметка на туроператорите.


След посещението си в гр. Елена е задължително да се включат оферти за места за настаняване, туристически продукти и атракции от гр. Елена в съответния туроператорски уебсайт.


Тази инициатива би била полезна на туроператорите, които предлагат настаняване в къщи за гости на своите клиенти, по следния начин:

-  да си припомнят атрактивни туристически продукти и да се запознаят с нови такива, които се предлагат в гр. Елена и привличат многобройни гости всяка година;
- като акцентира върху кулинарния туризъм, който се развива в гр. Елена и чрез който градът може да се промотира на нови пазари;
- като включат гр. Елена в подходящи туристически пакети, допълват организаторите

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed