29 Апр. 2024

Вие сте тук

Прекратява се концесията на „Каваците-Север"

05.08.2012

Заради драстични нарушения се отнема концесията на плаж „Каваците-Север" край Созопол. Това стана известно след изненадващата проверка на регионалния министър Лиляна Павлова по Южното Черноморие в събота. Заради фрапиращи нарушения е стартирана процедура по прекратяване на концесията за лошо стопанисване, неспазване на изискванията по договора с министерството и откровени измами, съобщи БНТ.


26 незаконно поставени сламени чадъри намери комисията на плажа „Каваците-Север", който досега има няколко нарушения.


Според министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова концесионерът не си е платил годишната концесионна такса, която е в размер на 40 хиляди. Има начислени лихви и глоби в размер на 10 хиляди лв. Освен това концесионерът не е представил и сведения за броя на преместваемите обекти, нито е поискал разрешение за чадъри, както се изисква от закона. „Така че всички тези чадъри, които виждате около нас, са абсолютно незаконни, " каза министърът.

Туристите се оплакват от мръсотията, от липсата на тоалетни, както и от нередовните касови бележки, които им се издават.

Проверките на Лиляна Павлова констатираха, че единствено плажът Китен Юг е в много добро състояние. Министърката лично благодари на концесионера с думите, че трябва да има и добри новини и похвали д-р Сефтерски, който пък бил един от малкото, в чийто здравен пункт има апаратура за реанимация на давещи се.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed