28 Апр. 2024

Вие сте тук

Предстои разширяване на "Хийтроу" и "Гетуик"

17.12.2013

Разширяването на "Хийтроу" и "Гетуик" е сред приоритетите, които бяха определени днес за увеличаване на летищните капацитети на Лондон. Комисията, която се занимава с този проблем, не изключи обаче и варианта за изграждането на ново летище в устието на Темза, предаде Франс прес.


В предварителен доклад Комисията Дейвис, която трябва да предаде окончателния си доклад през лятото на 2015 година след предстоящите парламентарни избори, определя като приоритетни решения изграждането на трета писта на "Хийтроу", западно от Лондон, разширяване на северната писка на "Хийтроу" и изграждане на втора писта на "Гетуик", южно от Лондон.


Строителството на ново летище в устието на Темза, източно от столицата, засега не е утвърдено поради "прекалено многото предизвикателства и несигурността на този етап", се допълва в доклада.


Комисията, създадена от правителството, при все това не изключи и тази хипотеза, подкрепяна от кмета Борис Джонсън и наричана "Острова на Борис" ("Boris Island"), и уточни, че ще я преразгледа през първата половина на 2014 година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed