11 Апр. 2021

Вие сте тук

Представители на 4 държави ще се обучават на алтернативен туризъм

16.07.2013

Представители на държавни и местни институции и неправителствени организации  от България, Гърция, Македония и Германия ще се обучават  как се развива алтернативен туризъм. Те участват в проекта  "Беласица отвъд граници" и ще се включат  в учебно пътуване "Добри практики в сферата на алтернативния туризъм". То ще се проведе от 22 до 27 юли в трансграничния район "Берхтесгаден - Залцбург" в Австрия и Германия, съобщиха от дирекцията на Природния парк "Беласица".

 

Основната цел на пътуването е обмяна на опит и запознаване с добри практики в сферата на алтернативния туризъм и природната интерпретация. Учебното пътуване се организира в рамките на проекта "Беласица отвъд граници", изпълняван от Българската фондация "Биоразнообразие" в партньорство с дирекцията на Природния парк "Беласица", Националния парк "Езеро Керкини" - Гърция, Екологичното сдружение "Планетум" - Македония, и фондацията "Евронатур" - Германия.

 

Представители на институции и организации, които имат отношение към развитието на устойчив щадящ природата туризъм в района на Беласица ще посетят Националния парк "Берхтесгаден", Природния парк "Вайсбах" и ще се запознаят с работата на различни организации и доставчици на туристически услуги в района.

 

В програмата е включено посещение на един от най-модерните посетителски информационни центрове в света - "Къщата на планините". Предвидени са също срещи и дискусии с представители на частния туристически бизнес, на общините в района и на неправителствени туристически организации, съобщиха организаторите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed