29 Март 2024

Вие сте тук

Представителите на Дипломатическия корпус разгледаха „Етъра“ и Гъброво

25.06.2016

Представителите на Дипломатическия корпус  в България проведоха традиционната си годишна среща в община Габрово, където имаха възможност да разгледат някои от основните туристически атракции в региона. Посещението се организира съвместно от Министерството на външните работи и Министерството на туризма, съобщи пресцентърът на туристическото министерство.

 

Министър Ангелкова ги придружи по време на пътуването. В обръщението си към дипломатите тя подчерта, че благодарение на тези срещи се заздравяват връзките и добрите контакти с представителите на чуждите мисии у нас. „Вие сте не само посланици на вашите собствени държави, но и своеобразни посланици на България пред своите сънародници. Вие имате важна роля за популяризиране на страната ни, в това число и като атрактивна туристическа дестинация“, подчерта Николина Ангелкова.

 

В посещението се включиха 24-ма посланици и ръководители на чуждестранни дипломатически мисии у нас. Техни домакини бяха кметът на Габрово Таня Христова и областният управител Николай Сираков, които в рамките на два дни показаха някои от основните туристически обекти в региона, сред които музея „Дом на хумора и сатирата”, Дечковата къща, Интерактивния музей на индустрията в Габрово и др. Програмата включваше и посещение в Боженци, а днес гостите видяха единствения действащ на Балканите етнографски музей на открито „Етър”.

 

Това е втора поредна година, в която Министерството на туризма и Министерството на външните работи организират подобна визита, като миналата година представителите на Дипломатическия корпус посетиха региона на Хасково и Кърджали.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed