29 Март 2024

Вие сте тук

По-малко от една трета от руснаците имат задгранични паспорти

14.04.2014

Едва 28% от населението на Русия притежава задгранични паспорти. Това стана известно след проучване, проведено през март от центъра „Левада“ в Русия.

 

Със задграничен паспорт разполагат две трети от предприемачите  (66%), 49% от ръководителите и мениджърите, 48%  специалистите. 39% от младите хора на възраст между 25 и 40 години също разполагат със задгранични паспорти.

 

Близо половината от притежателите на задгранични паспорти са с висше образование (46%) и висок потребителски статут. За три четвърти от тях не е проблем да си купят автомобил или стоки за дълготрайна употреба. 59% от жителите на Москва имат задграничен паспорт.

 

Най-малък  делът на притежателите на задгранични паспорти сред пенсионерите, безработните, работниците и хората на възраст над 55 години, нискообразованите и с нисък потребителски статут, както   сред жителите на градове с население под 100 хил. души.

 

 

Поне веднъж годишно в чужбина пътуват предприемачите (26%), всеки пети ръководител или мениджър, а като цяло 15% от руските граждани на възраст между 25 и 40 години почиват в чужбина.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed