28 Март 2024

Вие сте тук

По-малко нарушения по северното Черноморие

18.10.2012

По-малко, отколкото през миналата година, са били нарушенията в туристическите обекти по Северното Черноморие, съобщи Дарик, цитирайки местната данъчна администрация.

 

През летния сезон са извършени с общо 609 проверки в региона. Проверени са  21 хотела, 226 питейни и хранителни заведения, 149 магазина, 33 увеселителни и атракционни обекта, 77 пункта за обмяна на валута и др. Обекти.

 

Анализът  показва, че данъчната дисциплина на търговците в курортните комплекси е значително подобрена. Съставени са 194 акта или с близо една трета по-малко, отколкото през летния сезон на 2011 г.


Сред нарушителите обаче има и такива с драстични нарушения. Засечени са фискални устройства, отчитащи нереално ниски обороти. При наблюдението на фискално устройство на пицария във Варна е установено, че тя отчита съмнително ниски обороти от 100 лева на ден, а в присъствието на данъчните оборотите й достигат до  1000 лв. С 465% се вдигна и оборотът на склад за плодове, който е отчитал 615 лева дневно, а при осъществения физически контрол оборотът е достигнал близо 3 500 лева.



При извършването на проверките в курортните комплекси през това лято варненските данъчни използваха нов похват, за да установят немаркирането на извършените продажби на чуждестранните гости. В обектите се извършваха контролни покупки от екипи, владеещи английски и немски език. По този начин приходните инспектори разкриха, че магазин за луксозни дрехи отчита само заплатените с карти покупки, като по този начин е укривал по 30 000 лева месечен оборот.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed