28 Март 2024

Вие сте тук

Почивните дни и хубавото време напълниха малки и големи курорти

24.05.2011

Четирите почивни дни, хубавото време и абитуриентските балове напълните курортите ни, показват съобщения на информационните агенции. В района на Гоце Делчев например почти всички места за настаняване са били заети. Ковачевица, Огняново, Лещен, Делчевво традиционно са предпочитаните селища в региона, посещавани от ългарските и чуждестранните туристи.

Не е подминал интересът на туристите и Родопите. Близо 90% от туристическите селища са били пълни с туристи, съобщи агенция „Фокус“. Само през Регионалния историческачески музей за първите два почивни дни са минали над 350 души, а смолянският планетариум е посетен за същото време от над 650. Пещерите Ухловица, Дяволското гърло и Ягодина са също сред местата, които привличат туристическия интерес.

Заради абитуриентските балове голям е интересът към черноморските курорти. Само в района на Бургас броят на абитуриентите е над 5000 души. Засилено е и полицейското присъствие в района на Бургас и Варна, съобщиха от полицията. Целта е да се предотвратят инциденти, които могат да помрачат абитуриентския празник, уточника от Областна дирекция на полицията - Варна.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed