19 Май 2024

Вие сте тук

Повече руски чартъри до България

02.03.2011

Странати ни ще се превърна в хит на сезона

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия, известна повече като Росавиация, премахна ограниченията пред авиокомпаниите за извършване на чартърни полети, съобщиха руските медии. Причината е отменените чартъри до Тунис и Египет поради бедредиците в двете държави.

Според издания в Русия това означава премахване на монопола на S7 (Сибирските авиолинии), които досега осъществяваха полети до Варна и Бургас. Да летят до България вече ще имат право и авиокомпаниите "Трансаеро", "Аерофлот", UTair и "Уралските авиалинии", както и други, общо осем на брой.

Очакванията са премахването на монопола да намали значително цените на билетите до България. По информация на български туристически дружества цената тази година е с близо 100 евро по-висока от миналогодишната, което оскъпява значително туристическите пакети в България.

В новата ситуация може да се очаква, че цените ще спаднат. Според анализатори, цитирани от изданието РБК daily, България още през юни ще се превърне в хита на сезона, а не е изключено да се окаже и най-евтината лятна дестинация на руския пазар.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed