29 Апр. 2024

Вие сте тук

Повече пътници на Летище София през август

16.09.2013

Предстои откриване на директна линия до Малмьо

 

 

С 2000 повече пътници са преминалипрез август пътниците преминали през летище София, съобщиха от столичния аеропорт. Общият брой на пасажерите за периода е 338 481 спрямо 336 422 за миналата година (+0,6%).

 

Трафикът по международни редовни линии е нараснал с 2%, достигайки 309 930 пътници за месеца.

 

Значително увеличение от почти 50% се наблюдава при пътувалите с туристическите чартърни полети.

 

Пътниците по вътрешни линии са намалели с 14%.

 

Излетелите и кацнали самолети са 3 660 или с 368 по-малко спрямо миналогодишния период (-9%). Броят на полетите по международни редовни линии е намалял със 150 поради оттеглянето на авиокомпания Niki и фалита на Aerosvit. Два пъти повече са изпълнените сезонни чартъри в рамките на месеца спрямо миналогодишния период. По-малък е броят на обслужените полети по вътрешни линии, както и в сектора на бизнес авиацията и карго превозите.

 

През май 2014 г. Wizz Air  разширявя флота си на летище София, като добавя четвърти еърбъс. Авиокомпанията ще предложи нови честоти по най-търсените дестинации до Лондон, Брюксел, Париж.

 

Открива се и нова директна линия от София до Малмьо с три полета всяка седмица. Местоположението на Летище Малмьо и изградените сухопътни връзки го правят удобен входен пункт както за Швеция, така и за Дания и останалите страни на Скандинавския полуостров.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed