26 Апр. 2024

Вие сте тук

Пловдив - домакин на туроператори от 17 държави

21.04.2016

Над 70 туристически кампании от 17 държави участват в Осмата международна среща за туризъм, която бе открита днес в Пловдив. По време на форума участниците ще проведат работни срещи, в които имат възможност за директен контакт с потенциални партньори, а в дните до 23 април ще посетят различни туристически дестинации в Пловдив и региона.


Искрено вярвам, че ще успеете в рамките на тези няколко дни да опознаете Пловдив - най-стария жив град в Европа и най-добрия град за бизнес в България за 2014 година. С това започна обръщението си заместник-кметът на Пловдив по култура и туризъм Амелия Гешева. Тя припомни, че градът е обявен за шестия най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година и е в топ 10 на водещите туристически дестинации в световен мащаб.


Пловдив спечели наградата за "Културен туризъм 2015", бе обявен за "Балканска столица на културата", той е и домакин на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondialde Bruxelles, който започва точно след седмица, добави Гешева.

 

Заместник-министър на туризма Ирена Георгиева обърна специално внимание на постиженията на Пловдив - домакинството на най-престижния независим винен конкурс в света, титлата Европейска столица на културата-2019, богатия събитиен календар, включващ повече от 100 престижни прояви, които отдавна са получили широко международно признание. Тя представи статистически данни на Министерство на туризма като илюстрация на факта, че това е един от успешните проекти на община Пловдив, в резултат на който се отчита устойчив ръст на потока от чужди туристи през всяка следваща година.


Участниците в Международната среща ще посетят раннохристиянската Епископска базилика, с която Пловдив ще кандидатства за включване в списъка на обектите, признати за културно наследство от ЮНЕСКО. Утре гостите ще разгледат Стария град и Пролетния панаир на занаятите.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed