02 Май 2024

Вие сте тук

Пирин – сред незабравимите паркове в света, препоръчани от Conde Nast Traveler

10.05.2015

Национален парк Пирин е включен в списъка на 14-те незабравими парка в света, съставен от световно известното списание Conde Nast Traveler. Изданието ги препоръчва на туристите през цялата година за посещение.

 

Първи в списъка е Норткъмбърленд, разположен в североизточната част на Англия и включен в списъка на ЮНЕСКО. На втора позиция е крайбрежието в Пемброкшиър, Уейлс- единственият крайбрежен парк във Великобритания, предлагаш освен пешеходен туризъм, и конно яздене. Националният парк Гранд Парадизо в Италия е на трето място сред предложенията. Разположен между региона на Пиемонт и долината Аоста, паркът е най-старата защитена територия в Алпите и съчетава планински върхове и езера. Националният парк Пирин се описва като място, приютило хиляди редки растения, сред които и такива, които произлизат от плейстоцена, известно със своите над 70 високопланиски езера.

 

На пета позиция е връх Олимп в Гърция, следван от Националния парк Пиренеи във Франция, националния парк Свалбард в Норвегия – място, където туристите могат да срещнат полярни обитатели – полярна мечка, тюлени, моржове и пр.

 

Националният парк Сант Мориси в Испания също е включен в списъка на препоръките. Освен да практикуват трекинг, туристите могат да видят и няколко църкви от римско време. Пенедо Герес в Португалия, Дурмитор в Черна гора, остров Комодо в Индонезия, Му Ко Симилан в Тайланд, Серенгети в Танзания и водопадите Игуасу в Аржентина също са включени в списъка на незабравимите национални паркове.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed