28 Март 2024

Вие сте тук

Пампорово стартира силен сезон

03.01.2013

Изключително силен старт на зимния сезон се отчита в Пампорово според хотелиери. Съдейки по ръста на туристи около коледно-новогодишните празници и резервациите за януари и февруари, този зимен сезон се очертава ката най-успешния за последните пет години, прогнозира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

 

По негова оценка курортът се завърна на ски картата на Европа. Ръстът на туристи в ски зоната от началото на сезона досега е 70%, а само около Нова година по пистите и лифтовете са преминали над 60 хил. скиори и сноубордисти според предварителни данни на "Пампорово" АД.

 

Хотелите в ски курорта бяха пълни за празниците, а високата заетост на легловата база се очертава и през януари, когато Пампорово ще бъде домакин на стартове от Европейската купа по ски.

 

От днес хотелите намаляват до 50% цените на нощувките в сравнение с нивата от периода около Коледа и Нова година. След поевтиняването нощувките варират от 30 до 80 лв., в зависимо от категорията, уточняват от Регионалната туристическа асоциация "Родопи". Български, английски, руски, турски, гръцки туристи са основните клиенти в Пампорово. Увеличение се наблюдава главно при балканските и руски ваканционни групи.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed