29 Март 2024

Вие сте тук

Още три френски хотела с категория "шато"

25.07.2012

Три хотела на Лазурния бряг във Франция получиха наскоро статута „шато“. Тази нова категория беше въведена през ноември 2010 г., за да се откроят ексклузивните петзвездни хотели от останалите със същата категория.



В момента във Франция има общо 12 хотела от категорията „шато“, като всеки предлага уникален сервиз и специални предложения за гостите си. Първите девет хотела получиха категорията си преди година.



Хотелите Byblos, Château de la Messardière (на снимката) в Сен Тропе и Réserve в Раматюел са новото попълнение в най-високата категория хотели.



Целият списък на претендентите не се разкрива. Известно е само, че хотелите са чакали цяла година, преди да получат престижната категория, отбелязва Quotidien du Tourisme.



Кандидатите преминават през две фази на селекция. Първата се провежда от Atout France – организацията, която извършва категоризацията на хотелите и е пряко свързана с Министерството на туризма. Експертите проверяват дали кандидатите отговарят на обективни критерии като размер на стаите, дейност през последните 24 месеца след пълна реконструкция или 30 месеца след първоначалното откриване, наличие на квалифициран персонал и пр. Хотелите, които успешно преминат първия етап, се оценяват от професионално жури.



Статутът „шато“ е уникален за хотелите и за момента се присъжда само във Франция. Идеята е тази специална категория да получават само бутикови хотели, чиято архитектура и история, географско положение и специално наследство ги открояват от всички останали. Тя е въведена от Министерството на туризма, след като броят на петзвездните хотели във Франция надхвърли 150 и продължава да се увеличава с всяка година.



THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed