09 Май 2024

Вие сте тук

Очакваме 5% ръст на туристите и през зимата, и през лятото

14.02.2013

Ръст на туристите в размер минимум на 5% очаква  министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той каза това пред журналисти след откриването на 30-та Международна туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2013”.  Също толкова ще е равносметката на зимния сезон, смята той. 

 България  привличаме близо 7 млн. туристи,  броят на които нараства всяка година”, каза Добрев. 


По негови думи туристическият бранш се справя изключително успешно, благодарение на всички, които работят в този сектор, а не толкова благодарение на държавата. 

Юбилейната борса "Ваканция и СПА експо" преминава под знака на многобройни презентации, кръгли маси, дискусии и възстановки, които са подготвили различни общини и региони. 

 

По-късно днес предстоят организирана от БХРА дискусия, в рамките на която участниците ще научат повече какви са възможностите за кандидатстване по схемите на ОП "Развитие на човешките ресурси". Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е организатор на две презентации: първата ще представи добрите практики, проблеми и резултати във връзка с предстоящия избор на един български град за Европейска културна столица. Вторлата ще запознае участниците с тенденциите в хотелиерството и отражението им в нормативната уредба. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed