27 Апр. 2024

Вие сте тук

Очакваме 10% ръст на туристите

23.06.2011

   Държавата, хотелиерите и туроператорите очакват по-добър летен сезон. Очакванията са за 10% ръст       тази година, каза заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов днес пред БНТ. Като основни причини за това той посочи проведената за пръв път с финансиране на ЕС мащабна рекламна кампания, а също и направените от държавата инвестиции в курортите – електропроводи, подстанции и пречиствателни станции.

За пръв път през миналата година започнахме премахването на незаконните обекти – бяха съборени хотели и заведения по Черноморието и през тази година ще продължим с тази дейност, каза Маринов. Кметовете според него трябва да извършват контрола върху изграждането на незаконни обекти и да сигнализират за тях.

Очакванията за силен сезон обаче няма да важат за всички, каза Иво Маринов . Ще имат успех онези, които са наели добър и подготвен персонал, които са разположени на добро място и предлагат добри услуги на туристите, каза той.

Отговорността за инфраструктурата в туризма според Иво Маринов е на три нива: държавата, общините и дружествата, които стопанисват инфраструкктурата.

Предстои създаване на общи правила, които ще важат за всички курорти. Те ще регламентират всички въпроси, които са свързани с тях – например къде и колко да бъдат преместваемите търговски обекти, в кои часове да се зареждат ресторантите и магазините и пр.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed