26 Апр. 2024

Вие сте тук

Очакваме ръст на германски туристи през лятото

11.03.2016

 Повече туристи от Германия ще има в България през следващия летен сезон. Това стана известно по време на
- ИТБ-Берлин (ITB - Internationale Tourismus-Borse Berlin).

 

Редица туроператори отчитат ръст на записванията, което позволява  да сме оптимисти по отношение на предстоящия летен сезон. С 35% повече ще са чартърите на ТУИ (TUI), които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от Томас Кук (Thomas Cook), които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в рамките на изложението.  На събитието присъстваха и Александър Манолев, заместник-министър на туризма на България, Ради Найденов, извънреден и пълномощен посланик на България във Федерална република Германия и други, съобщи пресцентърът на министерството.

 

Германия e на трето място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 000 германски граждани. 

 

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.

 

ИТБ-Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика.  Всяка година изложението се посещава от над 170 000 души, а от тях над 114 000 са професионалисти в туристическия бизнес.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed