15 Май 2024

Вие сте тук

Откриват "детелината" в Бургас на 30 юни

19.04.2012

Ще строят четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг

 

Движението към Южното Черноморие ще се бъде облекчено през лятото.  Причината е, че пътният възел в Бургас, получил популярност като "Детелината", ще бъде готов 103 дни предсрочно и ще бъде открит на 30 юни. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, която днес посети мястото на строежа.

Обикновено кръстовището на изхода на Бургас към Созопол и Средец през натоварените летни месеци се превръща в "тапа" за пътуващите в това направление.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че ще поиска от Министерството на регионалното развитие и благоустройство финансова помощ и за друг пътен участък в града - пътния възел "Запад". Идеята за това съоръжение е да се облекчи трафикът от София и Варна към Южното Черноморие. Пътният възел ще позволи на автомобилите да не преминават през комплексите и през центъра на града.

Пред журналисти Павлова съобщи и че започва изграждането на четирилентов път от Бургас до "Слънчев бряг". Първият етап ще е от квартал "Сарафово" до Поморие.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed