02 Май 2024

Вие сте тук

Олимпийско село отваря врати в "Кемпински хотел Зографски"

01.08.2013

Олимпийско село отваря врати в Кемпински хотел Зографски.  Хотелът спонсорира платформа за общуване за участниците в Летните олимпийски игри за хора с увреден слух 2013.

 

От 26 юли до 4 август София е домакин на най-голямото спортно събитие за хора с увреден слух, Летните олимпийски игри. В миналото столицата приюти игрите през 1993 г., като така се превръща във втория град в историята на игрите, заедно с Копенхаген, домакинствал на две летни олимпиади (Осло е бил два пъти домакин на зимни игри).

 

4603 спортисти от 96 страни се състезават в 19 дисциплини, 14 индивидуални и 5 групови спорта, като показват висотите на човешките усилия, желанието за посрещане на предизвикателствата и способността за поставяне на спортни рекорди и постижения на човешкия дух.

 

След като бе предпочетен хотел за две от делегациите и участващите отбори, Германия и Русия, както и от многобройни приятели и фенове, Кемпински хотел Зографски София реши да направи още нещо, като обособи място за Олимпийско село, с желанието да предостави на атлетите възможност за общуване, размяна на идеи от състезанията и София като цяло, както и за моменти на отдих в приятна атмосфера.

 

Зала „Силует” на 19 етаж на хотела, разкриваща най-красивите гледки, които София може да покаже, се превърна в привлекателно място с отделни кътове за срещи, игри, телевизия, избрани напитки и дори мини футболна врата. „За нас е голяма чест да бъдем един от хотелите на Летните олимпийски игри и два от големите отбори да са настанени при нас”, каза Герд Руге, генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София. „Идеята за това импровизирано Олимпийско село се роди спонтанно и ние я приехме с цялото си сърце, като искаме да дадем повече време и място за общуване на хора от различни срани с уникални идеи и култура. Към универсалния език на спорта добавихме универсалния език на гостоприемството в опит да съберем талант, добра воля, желание за премахване на бариерите и работа за едно по-добро бъдеще. Искрено вярваме, че идеята за подобно място ще допринесе за приятния престой на нашите гости-спортисти,” коментира той.

 

Олимпийското село ще бъде отворено до края на Олимпийските игри и за всички атлети, настанени в други хотели, които имат интерес да се срещнат със своите колеги.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed