20 Апр. 2024

Вие сте тук

Около 900 спасители са нужни за Варненския регион

08.05.2012

Около 900 спасители ще са необходими във Варненския регион през това лято, съобщи Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към БЧК-Варна. За басейните трябват около 600 специалисти, а останалите 300 са за плажовете.

По крайбрежието във Варненско ще бъдат разкрити около 110 поста, като в Бяла ще бъдат създадени три нови. През тази година назначаването на спасителите ще започне от 15 май., като заплатите им ще са между 450 и 700 лева.

От началото на тази година курсове за спасители са преминали повече от 100 души, но само 17 от тях имат право да работят на плажовете, по данни на БЧК. В района около Варна има повече от 240 басейна, допълни Силов. Около 15 от тях вече са открити официално.

Според Лавренти Силов близо половината от собствениците на басейни вече са подали в общината заявка за официално разрешително за работа. Очаква се през тази година процедурите да са значително по-бързи, тъй като са сформирани две комисии, които да разглеждат техническото състояние на водните съоръжения и да одобряват дейността им.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed