28 Март 2024

Вие сте тук

Община Бяла е домакин на шести международен арт пленер

09.06.2014

Творци от осем държави участват в започналия ШестиМеждународен арт в град Бяла. Художници от Судан, Малайзия, Русия, Грузия, Литва, Турция, Молдова и България ще покажат майсторството си пред жителите и гостите на града.

 

В продължение на 7 дни виртуозите на четката ще пресъздадат на платно красивата природа и забележителности на Бяла и ще популяризират българското Черноморие на няколко континента. Пленерът ще завърши на 15 юни с изложба, от която всеки може да отнесе със себе си спомен от Бяла.

 

Стараем се да създадем спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на участниците, коментираха организаторите от Община Бяла. На площад „Европа“ е изградена специална шатра, под която артистите ще творят всеки ден между 17:00 и 20:00 часа. Всеки може да стане свидетел на целият творчески процес при създаването на една картина.

 

Възможност да обменят опит с опитните художници ще имат учениците от „Арт клуба“ при Професионалната гимназия по селско стопанство в града и кръжокът по приложни изкуства към НЧ „Пробуда 1928“.

 

За първи път в Бяла две от ярките културни събития в календара на общината се засичат. Вече започна Националният симпозиум по дървопластика. В Бяла атмосферата е изключително артистична. За първи път жителите и гостите на града ще имат възможност едновременно да се докоснат до две изкуства.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed