29 Апр. 2024

Вие сте тук

Няма отменени полети на Летище София

30.01.2014

Летище София работи нормално при условия на ниска видимост, съобщиха от столичния аеропорт. Пистата за излитане и кацане се почиства своевременно, измерва се спирачният ефект  и се извършват антиобледенителни процедури на самолетите. Няма отменени полети поради лошите метеорологични условия.

 

Стачните действия на някои европейски авиодиспечери не нарушават графика на Летище София и няма промени в полетите по тази причина.

 

Препоръчва се на пътниците, които пътуват с прехвърляне от европейско летище, да следят информацията за своите полети.

 

Междувременно Луфтханза съобщи, че отменя 12 полета заради стачка на австрийски авиодиспечери.  Във Франция също е нарушен въздушният трафик поради стачка на авиодиспечерите срещу плановете на Европейския съюз за либерализиране на въздушния трафик, предаде ДПА. Авиокомпаниите помолиха пъпниците да се информират през съответните сайтове за развитието на ситуацията. Френските авиационни власти по-рано призоваха авиопревозвачите да намалят с 20% броя на полетите до парижките летища "Шарл де Гол", "Орли" и "Бове". Френската Ер Франс (Air France) посочи, че днес очаква проблеми най-вече с полетите до близки и средноотдалечени дестинации. 

 

В същото време стана известно, че гръцките авиодиспечери са отменили насрочената за днес тричасова стачка.  За решението изиграло роля обещанието на министерството на инфраструктурата, транспорта и съобщенията да наеме на работа "30-50 авиодиспечери". По мнение на профсъюза това ще подсили диспечерската система на страната и ще спомогне за нормална работа на летищата в периодите на засилен туристически поток.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed