08 Май 2024

Вие сте тук

Необичайни хотели сред природата

05.03.2013

Необичайни, странни, интересни, но все пак истински хотели, те могат да изпълнят нечия мечта, да провокират любопитството или да предизвикат усмивките ни. Те са доказателство, че често азбучните истини биват опровергани. Никой не пътува, само за да посети определен хотел? За някои хотели това може и да е истина, но съвсем не за всички...

 

 Costa Verde

 costa verdeНе е първият хотел, преобразуван от превозно средство, но пък е един от най-уютните.  727 Jet, строен през 1965 г.,  е превърнат в истински луксозен апартамент  в курорта Costa Verde. Той е любимо място за младоженци и двойки, които искат да прекарат няколко романтични дни. Мебелите са ръчно направени от тиково дърво, а за изработването на спалнята е използвана резбована част от крило.

 

Някога самолетът е принадлежал на Южна Африка, а впоследствие на Avianca Airlines (Колумбия) и е извършвал чартърни полети до екзотични дестинации.

В днешно време той е едно луксозно гнездо за онези, които обичат да се поглезят по време на пътуването.

 

Juvet

juvet

Стаите на хотела, разположен на брега на река, са потънали в зеленина. Построен сред брези, трепетлики, борчета и естествено изваяни камъни,   Juvet е първият представител на  новата вълна от така наречените пейзажни  хотели в Европа.

Не е нещо, което ще ви изненада на пръв поглед, но веднъж надникнали, гостите остават очаровани както от обзавеждането, така и от огромните панорамни прозорци, през които сякаш нахлува природата.

Всичко това може да се види в Южна Норвегия, в близост до един от фиордовете и в едно от най-чистите и запазени кътчета на Стария континент.

 

 

Hayema Heerd

 

hayema heerd

Сламата е главно действащо лице в Hayema Heerd, семейна ферма близо до Грьонинген в Холандия.  Бали слама, иглу от слама или сеновал  са на разположение на посетителите, както и класическо сламено легло, използвано някога във фермите в Холандия.

 

Може да изберете и истински замък от слама с драперии, тежки свещници и кожа, небрежно хвърлена на пода.  

 

Иглуто пък разполага със стъклен панел, който позволява на гостите да се любуват на гледката направо от леглото.

 

 

 

 

Het Kleine Paradijs

paradijs

 

Още едно романтично местенце в Холандия е Het Kleine Paradijs, което, както подсказва името му, претендира да е райско място.

 

При изграждането му е използвано специално обработено дърво, което създава уют и удобство.

 

От тук може да започне  проучването на региона за всички, които обичат природата.

 

 

 

 

 

 

livingstone lodge

Livingstone Lodge

Като на сафари е мотото на Livingstone Lodge, място, което три поредни години печели приза за най-доброто преживяване във Великобритания.

 

Разположено в природния парк   Port Lympne, то предлага истинско сафари с опитни водачи, по време на което туристите  придобиват познания за дивия живот в Африка.

 

 

 

 

 

 

Zeelandmolen

miln

Вместо да се борите с вятърни мелници, можете да се настаните в една от тях. Разбира се, тя е в Холандия и е построена в далечната 1724.

 

През 1969 г. е рановирана и преустроена, като са добавени и стаи за живеене. Оригиналният мелничен механизъм е запазен на третия етаж, където може да бъде видян от посетителите.

 

Китната градина добавя очарование на мястото, а страхотната гледка към пристанището и градчето са една допълнителна екстра. Дизайнерска кухня с модерно оборудване и безплатен интернет връщат гостите обратно в настоящето.

 

 

Elephant Lodge

elephant lodge

Хайде на палатка! Отказвате с мотива, че предпочитате комфортното настаняване?

 

Точно съчетание между лукс и природа предоставя къмпингът Elephant Lodge. Въпреки името си, той е разположен не в Африка или Азия, а в графство Кент във Великобритания, в близост до природните паркове  Port Lympne и Howletts Wild Animal Park.

 

Рекламира се като отлично място за уикенди за семейства с деца, които искат да разполагат с всички удобства, но заедно с това да почиват сред природата.

 

 

Повече информация за тези и други необичайни хотели можете да намерите на сайта http://www.unusualhotelsoftheworld.com/

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed