28 Апр. 2024

Вие сте тук

Нашумели спектакли на водещи трупи ще гледат посетителите на театралния фестивал в Банско

20.06.2011

Вече е известна програмата на Четвъртия летен театрален фестивал, който ще състои в планинския курортен град тази година от 1 до 8 юли. Това съобщиха от общинската управа, която организира тетралния празник. В осемте фестивални дни публиката в пиринския курорт ще види нашумели спектакли на водещи трупи от страната.

"Български разкази" по произведения на Ангел Каралийчев е моноспектакълът, с който ще се представи Мариус Куркински. С него той печели награда "ИКАР" за 2011 г. за мъжка роля, награда за най-добър спектакъл на Международния фестивал "Друмеви театрални празници" и има номинация за "АСКЕЕР" за тази година
за най-добра мъжка роля. Народният театър "Иван Вазов" ще участва във фестивала в Банско с "Вълшебна нощ" - спектакъл на Александър Морфов по текстове на Бекет, Йонеско, Мрожек, заслужил също множество национални и международни награди.

Сатиричният театър "Алеко Константинов" ще зарадва зрителите с постановката "Характери" с автор и режисьор Камен Донев. Във фестивалния афиш са още спектаклите "Жената над нас" от Алексей Слаповски на Драматичен театър "Иван Димов" - Хасково, "Приятнострашно" от Яна Борисова на Театър 199 - "Валентин
Стойчев"с режисьор Галин Стоев, "Балкански синдром"от Станислав Стратиев с режисьор Мариус Куркински на Малък градски театър "Зад канала". Фестивалната публика ще има възможността първа да види новата премиера на Театър Българска армия "Сега или никога" от В. Красногоров. При закриването на фестивала ще бъде показан и спектакълът "Купонът" на трупата на Нешка Робева.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed