28 Март 2024

Вие сте тук

Нараства броят на туристите в Пловдив

05.04.2017

 

 Тридесет процента e ръстът на нощувките в града за миналата година е, а в посещенията на музеите e с 33% спрямо предходната година. Това стана известно по време на среща на министъра на туризма Стела Балтова с областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

 

Двамата разговаряха за привличането на повече полети на нискотарифните авиокомпании до Пловдив с цел увеличаване на броя на чуждестранните туристи. Бизнесът в града поставя акцент върху летището в Пловдив, което трябва да бъде отдадено на концесия, защото няма как да дойдат повече чужденци без неговото развитие. Летището и нискотарифните авиокомпании са важни с оглед представянето на града като европейска столица на културата през 2019 г.

 

Министър Балтова посочи, че рекламата на Пловдив като такава столица трябва да залегне в маркетинговата стратегия на България за следващата година. Събитието е от национален, а не от местен характер с акцент културния туризъм, допълни тя.

 

Областният управител постави въпроса във връзка с изграждането на околовръстен път на Пловдив и отсечката до Асеновград. Министър Балтова каза, че вече е обсъждала проблема с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed