26 Апр. 2024

Вие сте тук

Накъде за Свети Валентин?

25.01.2013

С наближаването на Деня на влюбените Свети Валентин стават все повече офертите, които обещават романтични преживявания.

 

Най-често предложенията са за четиридневен пакет от 14 до 17 февруари, но не липсват и тридневни от 13 до 15, както и само с една нощувка.

 

Най-традиционни са офертите за романтика със спа и релакс в офертите на хотелите  в  курортите с минерални извори.  Освен нощувка и вечеря много от тях предлагат СПА пакет за двама, в който разнообразието варира в зависимост от въображението на мениджърите. Вана с розови листа, масаж с вино, ледена баня са възможностите, предлагани от хотелите. Допълнителни екстри са закуска в леглото, ваза с плодове и пенливо вино,  подаръци и изненади.

 

Банско и Пампорово комбинират романтиката за влюбените с възможност за зимни спортове и забавления. Допълнение в някои хотели са запалената камина и джакузи.

 

Вечната класика

 

Идеите да отидете до Париж, Венеция или Рим за Свети Валентин не блестят с оригиналност, но пък със сигурност ще разчупят ежедневието. Туроператорите предлагат многобройни оферти, в които обаче с празника се асоциира самото пътуване. Иначе няма да ви предложат нещо особено романтично, но  пък романтиката можете да си осигурите и сами на място.

 

Ако се спрете на Париж,  цената на 4-дневна самолетна екскурзия варира в широки граници, но с малко повече търсене и късмет ще откриете специална цена от 499 лв на човек. Съмнително е за тази сума да  получите обещаните „романтика и разкош“,  но най-необходимото ще ви бъде доставено.  В самия Париж не липсват предложения - можете да изберете вечерен круиз  по Сена, който да комбинирате с празнична вечеря,  да посетите някое от емблематичните френски кабарета или мишленовски ресторант със специално гурме меню за влюбени. Ако разполагате с повече време, можете да отскочите до селцето St. Valentin в Долината на Лоара, където през целия февруари  се организират многобройни събития, а между 12 и 14 февруари е годишния фестивал.

 

Ако търсите по-южна дестинация, изборът е между Мадрид и Барселона, четиридневни екскурзии до които са между 750 и 1000 лв. Романтичен дълъг уекинд в Барселона излиза 360 евро на човек, включвайки самолетния билет с Wizz air, три нощувки със закуска  и пешеходна обиколка на града.  Допълнително се заплащат летищните такси, транспортът от летището до хотела и обратно, медицинската застраховка и такса багаж, ако не сте се съобразили с изискванията на нискотарифния авиопревозвач.

 

Малко по-скъпо излиза също четиридневна екскурзия до Рим, която ще струва около 1200 лв. Времето е напълно достатъчно, за да  откриете най-интересните неща от Вечния град и да се потопите в света на италианската кулинария. Още една причина да отидете точно в Рим е, че там са корените на празника на влюбените, така че италианската столица е може би най-подходящото място за този ден.

 

Какво по-романтично от посещение във Венеция и Верона специално за Свети Валентин? Предимството е, че ще съчетаете празника на влюбените с края на прочутия Венециански карнавал. Цената на бюджетния вариант с автобус тръгва  от 500 лв за 6 дни, два и половина от които преминават в път. След 20-часово пътуване до Венеция ви предлагат веднага обиколка на града с корабче и пеша. До хотела ще стигнете чак вечерта. Настаняването е в хотел на Лидо ди Езоло, симпатично и зелено островче, от което с корабче лесно можете да стигнете до площад Сан Марко, ако все още са ви останали сили за разходка. Следва пътуване до Верона, Пиза и Флоренция, които ще запълнят още два дни от програмата.

 

Удоволствието да отидете до Златна Прага ще излезе от 765 лв на човек. Освен красотата и романтика на града мотив за някои са и мощите на Свети Валентин, които се съхраняват в храма Св.Петър и Павел във Вишеград. И макар че  джоланът и кнедлите съвсем не се асоциират с романтиката, напук на традициите можете  вкусно да си похапнете, като залеете храната с прочутата чешка бира.

 

По-евтино и по-кратко

Ако не разполагате с много свободно време, можете да изберете ресторант, където ще ви посрещнат с аранжирани в бонбонен стил маси за двама, ястия, дейсващи като афродизиак (поне така обещава менюто) и музика, която според управителя на заведението е подходяща за този ден (а това означава, че може да варира от чалга до евъргрийн).

 

Ако търсите нещо по-нетрадиционно, можете да изберете 30-минутна разходка с шейна или файтон, каквито предлагат конните бази край София. Ако има достатъчно сняг, ще ви разходят с шейна, ако ли не, ще я заменят с файтон, с което ще си осигурите романтична разходка.

 

Ако пък са ви омръзнали сърцата, балоните, глазурите и перлите, можете да направите нещо наистина нетрадиционно – да гледате „Любовен елексир“ в Софийската опера и балет точно в Деня на влюбените.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed