19 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-мащабното издание на Пясъчния фестивал предстои в Бургас

12.06.2014

С най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури обеща да зарадва жителите и гостите си  община Бургас. Цели 65 приказни персонажа в над двадесет композиции ще „оживеят“ от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града.  „Приказки от пясък“ е т.азгодишната тема на фестивала.

 

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до септември включително.

 

Вдъхването на живот в една пясъчна фигура е истинско изкуство. Затова и тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант ще покажат и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия. За шестима от чуждестранните автори Пясъчният фестивал в Бургас не е непознат.

 

Въпреки лошото време, което се опита да забави откриването, организатори и скулптури правят всичко възможно още през първата седмица на юли бургазлии да посетят пясъчния град и се снимат с любимите си приказни герои.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed